Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Delfin és bálna les hajóval

 

Tenerife vonzáskörzetében nagyon sok delfin és kisebb testű bálna él. Nagyon magabiztosak a delfinek és a bálnák is, ezért mikor a hajóval megálltunk mellettük, egészen a hajó mellé merészkedtek. Általában 10-15 bálnát is lehet egyszerre látni több családi csoportban.

Sokkal nagyobb élmény itt látni a delfineket és a bálnákat, mint a showműsorokban, hiszen itt a természetes élőhelyükön találhatóak meg.

Mivel a Kanári-szigetek Afrika partjaitól mindössze pár száz kilóméterre fekszenek, így igen kedvelt élőhelye a delfineknek is. Az egyik legjobb a hely a palack orrú delfinek és bálnák megfigyelésére a Los Gigantes sziklái alatti terület. Itt gyülekeznek a legtöbbször ezek az igen szeretetre méltó állatok.

 los-gigantes-delfin1.jpg

 

Hajóról kiválóan meg lehet őket figyelni, ahogy az Atlanti-óceán hullámaival játszanak. A delfinek sajnos veszélyeztett állatok, számuk évről éver csökken, a Kanári-szigetek körül élő példányokat is környezetvédelmi intézkedések védik.

 

balna.jpg

 

Gyönyörködjön a Tenerife körül élő delfinekben és bálnákban természetes környezetükben. Los Cristianos kikötőjéből indulva körübelül 2 órás a hajóút.

árak:

  • felnött: 22 euro
  • gyerek 6-11 éves: 11 euro
  • 6 év alatt: ingyenes