Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tenerife időjárása

 Dél-Tenerife - időjárása

A déli és délnyugati részei a legmelegebbek és szélmentesek.  Ezeken a területeken az éves napsütések száma mintegy 2500 óra körüli, az éves esős napok száma 10 körüli, emiatt nagy a népszerűsége ennek a résznek. A Regency Resorts apartmanjai is itt találhatóak. 

 

Dél-Tenerife időjárása részletesen:

tenerife-idojarasa.jpg 


Tenerife-szigetén Dél-Tenerifén találhatóak a fő nyaralóhelyek - pl. Los Cristianos, Playa Paraiso, Playa de las Americas (ahol a Regency Resorts apartmanjai is vannak )!

Itt egész évben a kellemesen meleg hőmérséklet a jellemző. A sziget ezen része ugyanis déli és keletei irányba néz, így az Afrikából érkező száraz, meleg levegő éri folyamatosan partjait. 

 

strandemail2.jpg

 

TAVASZ:  Március, április, május a tavaszi hónapok Tenerife-szigetén is. Ezekben a hónapokban a nappali hőmérséklet visszakúszik a téli 22°C fokról 25°C fok köré. Az éjszakák még hűvösebbek maradnak (16°C fok körül), de a csapadék hajlam jelentősen csökken a télhez képest, és szépen nő a napsütéses órák száma, eléri a napi 9 órát májusra. Ez egy fantasztikus időszak azok számára, akik szeretik csodálni a természet megújulását. Ilyenkor az egész sziget virágba borul.


NYÁR: A nyári szezon Tenerifén júniustól szeptember végéig tart. A júniusi 25-26°C fok augusztusra 28-30°C fokra kúszik fel, ami szeptemberben is kitart. Az éjszakák ilyenkor általában 20°C fok körül alakulnak. Tenerife az Észak-Atlanti-óceánban fekszik, így a víz hőmérséklete nyáron 22°C fok körülire melegszik fel. A nyári időszakban napi 9-10 órát süt a nap, és száraz az idő, az eső esélye minimális. Néha az Afrikából származó Sirokkó nevű szél látogatja a Kanári-szigeteket, ilyenkor akár 35°C fokig is felmegy a hőmérséklet, és néha a szaharai szél hoz magával némi homokot is. Tenerifén a legforgalmasabb a nyári és a téli szezon!

 

 

 

 

ŐSZ: Október és November szintén meleg hónapok Tenerifén, ami a nyárhoz képest különbség, hogy előfordulhat némi eső, de itt az eső csak pár percig tartó záport jelent. Az októberi átlaghőmérséklet 26°C fok, a novemberi pedig 24°C fok! Az Óceán ilyenkorra melegszik fel a legjobban, ezekben  a hónapokban 23°C fok körül van a víz hőmérséklete.    


TÉL: A tél decembertől február végéig tart Tenerifén. Ezek is meleg hónapok, de már több a csapadék.  Decemberben, februárban főképp 22-23°C fokra számíthatunk. Január számít a leghűvösebbnek, amikor általában 21-22°C fok van nappal. Persze előfordulhat, hogy ebben a pár hónapban is időként felmegy a hőmérő higanyszála 24-25°C fokig, de inkább a 21-22°C fok a jellemző.

email1.jpg

 

Amit viszont fontos tudni!  A hőérzetünk a valós hőmérsékletnél szinte mindig pár fokkal magasabb Tenerifén az eltérő klímának köszönhetően. Az esték ebben az időszakban hűvösebbek, 15°C fokig süllyedhet a hőmérséklet, így jó, ha van nálunk egy két hosszú ujjú ruha is. Jó hír, hogy ha jön is pár esősebb nap, hamar visszatér a jó idő, és akkor is átlag napi 6 órát süt a napAz Atlanti-óceán még ilyenkor is alkalmas a fürdésre. A legtöbb európai országban naponta alig egy-két óra napsütés a jellemző, így, ha szeretne kiszakadni a hideg, szürke hétköznapokból, de nem szeretne 10 órákat a repülőn tölteni, akkor Tenerife kiválóan alkalmas hely a téli nyaralásra is. (Tenerifére a közvetlen repülőjárat 5 óra. )