Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tréning és Coaching

A BPR Europe speciális tréningjei és teljes coaching tevékenysége a KÉPESSÉGFEJLESZTÉS elvén alapul a PEOPLE SKILL nemzetközi képzési és tanácsadói rendszer alapelveire felépítve.

 

A képességfejlesztés az emberi tevékenység bázisa. Kommunikációs készségünk tökéletes kiépítése a hosszú távú siker egyetlen biztosítéka. A fejlesztés révén el kell érnünk önmagunk teljes megismerését, a saját képességeinkben rejlő összes lehetőség tökéletes kizsákmányolását. Mindezek alapján a saját stratégiánk és versenyképes életvitelünk kialakítása az alapvető cél.

 

A szervezet elérendő céljai és az általában általa elérhető célok között mindig van egy jelentős különbség. A lehetőség ennek megszüntetésére kizárólag a szervezetet alkotó emberek képességeitől függ. A képességfejlesztés tehát az egyetlen út arra, hogy a szervezet is eredményes legyen, ugyanakkor egyszerű és gyakorlati szóhasználatban annyit jelent, mint menedzselni a kapcsolatainkat. Az eredményes fejlesztés alapja pedig a széleskörű, alapos és folyamatos kritika.

 

Az emberek közötti kommunikáció és kapcsolatteremtés egyre kiemelkedő szereppel bír életünkben. A mai és a jövőbeli feladatainkat tehát csak és kizárólag úgy tudjuk megoldani, ha megtanuljuk a kapcsolatteremtés új útjait és ha minden körülmények között képesek vagyunk egymással dolgozni.

 

Ma a szervezet fókuszában a vásárló, az általa kiszolgált partner áll. Ennek megfelelően meggyőzésére a lehetőségeket csak a totális minőség, a teljes körű szerviz, a folyamatos és igényeihez igazodó termékfejlesztés, a számára érthető és őt jellemző kultúra ismerete és felhasználása, valamint a termelékenység fokozása jelenti.

 

A korábbi szemléletű kizárólag a fej és a láb használatára épült elméletek ideje lejárt és ma már fontos az érzelmi kötődés a szív szerepe is. Ez döntően a bizalom beépülését jelenti az értékesítési folyamatba.

 

Kiemelkedő szerepet kap a tökéletes közlekedés, a mindig megfelelő információ a mindig pontosan érkező válasz. Állandó kapcsolat akkor is, amikor még egy köztes időben nem tudunk minden szolgáltatást a teljesség igényével nyújtani. A szálakat soha nem lehet elengedni.

 

A partnerek, vásárlók között is kiemelt szerep jut az ún. törzsvevőnek, a legfontosabb partnernek. Előkelő szerephez jutnak a belső körhöz tartozás érzetét keltő klubok.

 

Megkülönböztetett szerep jut a közvetlen irányítással megbízott utasító típusú vezetőnek és a stratégiai irányítással foglalkozó menedzsernek.

 

 

A képességfejlesztésre épített tréning és folyamatos tanácsadás rendszere garancia a győztes szervezeti stratégiára, a küldetésre és kultúrára egyaránt.