Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Smart Glasses - PC szemüveg

 A Smart Glasses-t (PC-szemüveg), 27 éves fejlesztési múltra tekinthet vissza. Az 1987-ben kifejlesztett és szabadalmazott legkorábbi verzió a világ első szemüvegszerűen fejen viselhető TV-kép megjelenítője volt. A jelen fejlesztés eredménye egy szabad horizontú, a virtuális képet a látótér alsó részében, kényelmes olvasási szögben megjelenítő és a számítógépet egy szemmagasság fölötti, napellenző-szerű vékony tokban tartalmazó eszköz.

 

A PC-szemüveg önállóan képes a memóriájában tárolt bármilyen fájl (szöveg, kép, film) megjelenítésére. Okostelefonnal vezeték nélkül összekötve internetképessé válik, és ezzel a mobiltelefon kisméretű kijelzője helyett nagy látószögű virtuális képet biztosít a megjelenítendő tartalomnak. Az általános felhasználás mellett jól használható orvosi célokra is és jelenleg egy hazai kórházban folynak a kutatások.

 

Konkurens termékekkel összehasonlítva megelőzi azokat. A piacon lévő videó szemüvegek pl. kitakarják a látótér középső részét, a Google Glass ugyan nem, de az félszemes, félig áteresztő és kis felbontású, emiatt csak rövid helyfüggő információk aktuális megjelenítésére alkalmas.