Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tenerife - Puerto de la Cruz

 

facebook2.jpg

Tenerife északi partja a sziget leglátványosabb része.

Igaz az időjárás sokkal csapadékosabb a déli területekhez képest , cserébe dús a növényzet, és olyan szubtrópusi növények nőnek itt, mint a banán és a narancs.

 

terkep.jpg

 

A térség központja Puerto de la Cruz, mely az Orotava völgyében, 4 km-re la Orotava óvárosától terül el.  Puerto de la Cruz-ba látogatva érdemes az utcákon barangolni. Az öreg part, a pálmafákkal szegélyezett utcahálózat, a szűk kis utcácskák, terek és lépcsők sokasága elvarázsolja az idelátogatókat, igazi Kanári-szigeteki atmoszférát teremtenek. 

Puerto de la Cruz-tól nyugatra terül el a jólismert bortermelő vidék, Icod de los Vinos, mely híres a több,mint 1000 éves sárkányfájáról.  

icod-de-los-vinos-sarkanyfatenerife.jpg

 

Puerto de la Cruz legforgalmasabb tere a Plaza de Charco de los Camarones, nevét lagunájáról kapta, ami sajnos mostanra kiszáradt. A téren kellemes árnyékot nyújtanak a hatalmas indiai babérok ás pálmafák.

 

charco.jpg

Elhagyva a helyet egy 19. századi palotához érünk, a Museo Arqueológoci-hoz. Itt egy kisebb kiállítást nézhetünk meg a régi időkből származó eszközökből.

Kelet felé haladva pedig elérünk egy másik, sokkal békésebb térhez, a Plaza de la Iglesia-hoz.

 

iglesia-santa-cruz-de-tenerife.jpg

 

 Jardín Botanico: Botanikus kert - a hivatalos neve La Orotava Akklimatizációs Kert, mely 2,5 hektáron terül el. 1788-ban Spanyolország királya alapította, azért, hogy a világ számos országából hozatott trópusi növényeket Spanyolországba való továbbszállításuk előtt itt szoktassák az idegen klímához. A kert Tenerife egyik fő látványosságává vált, Négyezernél is több növényt láthatunk itt, köztük a masszív 200 éves dél-amerikai gumifát, orchideákat és más egzotikus növényeket.

jardin-botanico-tenerife.jpg

 

Loro Park: (Papagáj park) A város nyugati szélén található, eredetileg különböző papagájfajoknak adott otthont. Mára a park kibővült, delfinárium, cápa alagút, flamingó medence, denevér kolónia, majom ház, thai falu és pingvinház teszi a Kanári-szigetek legnépszerűbb turista látványosságává.

 

Bananera el Guanche: Működő banán ültetvény. A látogatók a kijelölt útvonalon végigsétálhatnak az ültetvényen. Nem csak banánt, hanem más egzotikus gyümölcsöt is termesztenek, mangót, ananászt, papaját, grapefruitot, licsit és gránátalmát is.

A belépődíj tartalmazza a banán fogyasztást és a helyi banán likőr kóstolását.

 

banan-likor.jpg

 

Lago Martinez: tengervízzel feltöltött mesterséges tó (Martinez tó). Egyike a legjobban kedvelt mesterséges strandoknak.  27.000 m3 tengervizet tartalmaz.

 

lago-martianez.jpg

A Martianez-tó mellett található a Martianez strand, a szörfözők paradicsoma.

 

La Orotava: A város egyik legszebb példája a spanyol gyarmati építészetnek, melyet a gazdagon faragott erkélyek és árnyas, virággal teli udvarok jellemeznek.

 

la-orotava.jpg

 

Templomok, kolostorok, múzeumok ismertetnek meg Tenerife történelmével. Érdemes idelátogatni május végén az Úrnapja Fesztiválra. Vulkáni homokot és virágokat használnak dekorációként, a virágokat a járdán szórják szét.

 

 

la-ortava2.jpg