Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teneriféről röviden

facebook2.jpg

 

 Kanári Szigetek - Regency Resorts Tenerife minden üdülője Tenerife déli részén található, Costa Adeje, Playa de Las Americas és Los Cristianos-ban. Az apartmanok többsége saját terasszal rendelkezik, kilátással az Atlanti óceánra, teljesen felszerelt konyhával, széffel, telefonnal és mindennel ami kell egy nyugodt kikapcsolódáshoz kisgyerektől a nagypapáig. 

A sziget felfedezéséhez érdemes autót bérelni. Rövid autóút után lehetőség nyílik agyaggalamb-lövészetre, golfozásra és lovaglásra. Csodálatos templomokat, múzeumokat, parkokat látogathatunk sorba a szigeten.

Gyalogosan (vagy taxival/ingyenes busszal) elérhetők: Teniszpályák, strandok, éttermek, bárok, szabad áras boltok, kaszinók, csónakázás, horgászás, esti programok és csodálatos kertek.

Kanári Szigetek - Tenerife - Teide Vulkán

Tenerife legnagyobb látványossága a Teide Vulkán a Pico de Teide. Évente több mint 5 millió turista - köztük 7000 magyar - érkezik Tenerifére azért, hogy élvezze az örök tavaszt és megnézze a vulkánt, tűzhányót, alvó szörnyeteget, felmenjen rá, megmássza. A Teide Nemzeti Parkot aszfaltút és menetrendszerinti buszjáratok kötik össze a turisták által látogatott városokkal, kötélpályán lehet a csúcs közelébe feljutni.

Kanári Szigetek - Tengeri Horgászat - Horgászás Tenerifén:

Egész Napos Horgászat: - 7 óra - vontatás, pergetés és fenék horgászat. Az egész napos horgász kirándulás alatt vegyes horgász módszerekkel, mű csali vontatással, pergetéssel és fenekezéssel fogunk halakat. Szezontól függően a jenlévő halak szerint választjuk meg az élő és mű csalikat. A fogás terjedhet a semmitől, a kis: 2 - 3 kilós Csíkos hasú tonhalakon át, a közepes: 20 - 100 kilós tonhal, Dorado, nagy szem, Germon, sárga fin és a nagy: 200 - 300 kilós Blue Marlin - ig.

Kanári Szigetek - Búvárkodás - Búvárkodás Tenerifén:

Élet a víz alatt. Ha már elmúltál 10 éves, tudsz úszni, egészséges vagy , beszélsz angolul vagy spanyolul, bátor vagy és van 60 € pénzed, Tenerifén elkezdheted a víz alatti világ megismerését. Az ismerkedésből lehet, hogy szerelem lesz. A búvár oktatóval együtt a partról, egyenként történik a merülés a lassan mélyülő óceán fenékkel. Maximális mélység 9-12 m. Minimális időtartam 20 perc.

Tenerife - Loro Parque - Tenerife Papagáj Kalandpark

Csodálatos állatok, mosolygó, nevető, vidám emberek sokasága és csicsergő, rikácsoló madár hangok fogadnak a Loro Parkban. Minden héten több ezer ember halad át a bejáraton, hogy megnézze Tenerife egyik legnépszerűbb látványosságát, megcsodálja a világ minden részéről ide hozott állatokat, a betanított állatok produkcióit és a gondozók teljesítményt.

Kanári Szigetek - Kanári szigetcsoport - Canarias - Canary Islands

A hét nagyobb és a hozzájuk kapcsolódó több kisebb szigetekből álló Kanári szigetcsoport közigazgatásilag Spanyolországhoz, földrajzilag viszont Afrikához tartozik. A hét nagyobb méretű, lakott sziget: La Palma, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura , Lanzarote, Tenerife, El Hierro. Kisebb, lakatlan sziget: Alegranza, Graciosa, Montana Clara, Roque del Este, Roque del Oeste és Lobos. A szigetek összterülete 7500 km2. A 2034 km2 kiterjedésű Tenerife a vulkanikus eredetű Kanári-szigetek legnagyobb és legváltozatosabb tagja. Központi részén emelkedik a Pico de Teide tűzhányó, amely 1798-ban tört ki utoljára.

Árak Tenerifén: Tenerife különleges előnyöket élvező, vámmentes övezet. Ezért a legtöbb árú olcsóbb mint az azonos magyarországi árú. 20 - 30% -kal olcsóbbak a borok, a szeszes italok, a dohányok, a parfümök és az elektronikai eszközök. Vásárlás - Üzletek - Eladók A legtöbb üzlet szabadáras, lehet és kell is alkudozni, 10 - 20% kedvezményt lehet elérni. Elektronikai eszközöket fix áras üzletben célszerű vásárolni, különben ugrik a garancia. Legjobb eladók a helybeliek - a kanáriók - kedvesek, udvariasak, segítőkészek, lehet velük alkudozni. Az anyaországi spanyolok és mások sokkal rámenősebbek. Az elektronikai piacot (digitális fényképező gépek, videó kamerák, mobil telefonok) uralják az indiaiak.

Tenerife Piacok - Bolhapiacok Tenerifén Tenerife déli részén és a sziget fővárosában, Santa Cruz de Tenerifén működnek a turisztikai piacok, ahol mindent el lehet adni és mindent meg lehet vásárolni. Ezek a Rastro market, magyarul bolha piacok, általában 09:00-14:00 óráig vannak nyitva, ahol több száz standon vagy a fölre lerakva kínálják az eladók termékeiket.

Autókölcsönzés - Bérautó Szolgáltatás Ha életedben először és csak egy hétre érkezel Tenerifére nem kell feltétlenül autót bérelned ahhoz, hogy jól érezd magadat a szigeten. A legtöbb szállodában autóbuszos programokat szerveznek, amin részt vehetsz, sok mindent megnézhetsz, sok mindent megtudhatsz a Kanári-szigetekről és Teneriféről. Üdülésed azonban nem lesz hiánytalan, ha nem mész el a Teide Nemzeti Parkba, Puerto de la Cruzban nem látogatod meg a Loro Parkot.

Autókölcsönző képviseletek:

  • Auto Reisen
  • Avis Auto Rental
  • Cicar
  • Europcar Betacar
  • Hertz
  • Tenerife South Reina Sofia Airport (TFS) Car Rental

 

Tenerife időjárása -

Kedves érdeklődő! Ha Tenerifére utazik, ne izguljon az időjárás miatt, mert egész évben, télen is, nagyon kellemes az időjárás. A szigetet az Atlanti óceán veszi körül, aminek víz hőmérséklete stabilan + 20 fok körül van. Ezért a reggel minden nap legalább + 20 fokkal kezdődik a tenger szinten. Tenerife Déli részén az üdülők többsége nem a tenger szinten, hanem a hegy oldalra épültek, itt hajnalra a levegő 12 - 18 fokra süllyed. Amint kisüt a Nap a levegő gyorsan kánikulai értékre melegszik fel. Esőre, szélsőséges időjárásra ne számítson, inkább arra készüljön, hogy hogyan védi majd meg a bőrét a leégéstől, a tenger parton a talpát meg a sütő fekete homoktól.

 

Tenerife éves hőmérséklete

A világon itt a legkisebb a hőmérséklet ingadozás a tél és a nyár között, a hőmérő higanyszála télen sem süllyed 20 fok alá és nem haladja meg nyáron sem a 30 fokot. A szigetet a mellette elhaladó Golf-áramlat télen fűti, nyáron pedig hűti. Tenerife több mikro klimatikus zónával rendelkezik, így bárki találhat a kedvének megfelelő klímát, illetve a légúti betegségekben szenvedőknek is különösen előnyös a szigeten tartózkodni. A sziget klímája és flórája a közepén elhelyezkedő hegyvonulat miatt teljesen eltérő: az északi rész csapadékosabb, zöldebb, szebbnél szebb trópusi növények, virágok borítják, míg a déli rész klímája sokkal szárazabb és a növényzet is gyérebb, egyes részeken az éghajlat inkább sivatagi.

Tenerife Éghajlata

Három klimatikus övezetet különböztetünk meg:

Felhők alatti zóna: szinte egész évben zavartalan napsütés, meleg szubtrópusi idő, elszórtan eső.

Felhőzóna: (500 és 1,200m között) magas páratartalom, sok csapadék, nyáron is alacsonyabb hőmérséklet.

Felhők feletti zóna: itt a legnagyobb a hőingadozás tél és nyár, éjszaka és nappal között. Éjszakára nagyon lehűlhet a levegő, még akkor is, ha nappal kellemes, napos időnk volt.

Tenerife Keletkezése - Földrajza

Tenerife a többi Kanári-szigethez hasonlóan vulkánikus eredetű és mintegy 20 millió évvel ezelőtt jött létre. Tenerifét sokan összefüggésbe hozzák Atlantisz legendájával. Mások ezt kizárják, mert szerintük Tenerife időben előbb keletkezett, mint maga az Atlantisz, amiről persze semmi biztosat nem tudunk. Egyes elképzelések szerint Tenerife, 3 millió évvel ezelőtt 3 kisebb vulkanikus eredetű sziget, összeolvadásával jött létre. Ami biztos,  hogy a gigantikus erejű vulkanikus folyamatok hozták létre Tenerifét, a világ legmagasabb vulkáni kúpjával rendelkező szigetét. A jelenlegi méretek alapján, azt gondolják az eredeti, ősi vulkán, legalább 7 ezer méter magas lehetett, ami később összerogyott, mások szerint felrobbant és szétszóródott az Atlanti óceánban, és ami megmaradt az a mai Tenerife. Feltehetőleg a vulkán nem robbant fel, csak laza szerkezete miatt, mint annyi más vulkáni kúp, összeesett, összeomlott. Így jött létre a világ legnagyobb vulkáni krátere, kalderája, a 17 km átmérőjű, Las Canadas nevű kráter. Fél millió évvel ezelőtt, az utolsó aktív vulkáni tevékenység során, a "Pico Viejo", régi vulkán, kitört és létre jött a jelenlegi, kén kabátot viselő, 3718 méter magas "Pico del Teide". Tenerifén az utolsó vulkáni kitörés 1909-ben, Santiago del Teide falu közelében volt.