Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajmosás

Hajmosás

A napi hajmosásnál  hajszálak gyökerénél faggyú választódik ki, az olajos anyag pedig védi a hajat. Ezért nem ajánlatos naponta hajat mosni, hagyjuk, hogy a természetes olajak tegyék a dolgukat.

Két, vagy három naponta mossuk meg a hajunkat, de ha nem zsírosodik nagyon, akkor még több napig várhatunk a legközelebbi hajmosásig.

Gyakori samponcsere nem segít!  Szakemberek azt javasolják, hogy csak egy sampont használjunk azt, amelyik bevált, hisz a haj nem alakít ki semmilyen függőséget mást termékek iránt. Különösen ügyeljünk hajmosáskor a hajvégekre, hogy oda is kerüljön a samponból majd a balzsamból is. 

 

6.jpg

 

Mindig használjunk hajbalzsamot!  Különösen igaz ez a hosszú hajuak esetében. A balzsam jelentősen csökkenti a hajvégek töredezettségét, megőrzik a hajszálak rugalmasságát, ezért minden hajmosáskor használjunk balzsamot.

Soha ne forró vízzel mossuk a hajunkat, mivel igénybe veszi a fejbőrt és károsítja a haj felszínét is. A nedves hajszálak megduzzadnak, ettől védő pikkelyrétegük kinyílik és sérülékenyek lesznek. A forró víz használata a fejbőrnek is árt: viszketés, korpásodás lesz a következménye.

A túl meleg víztől megnyílnak a pórusok és a fejbőr faggyúmirigyei aktiválódnak. Mossuk és öblítsük a hajat langyos vízzel, majd a végén egy kevés hideggel. A hideg víztől a fejbőr vérkeringése is jobb lesz, a haj szerkezete összehúzódik, a felület kisimul, ezért a haj egészségesebb, fényesebb lesz.