Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajszárítás

A hajszárító vásárlás szempontjai 

 

Melyiket válasszam?

 

Kép

 

 Mint minden más terméknél, itt is megfigyelhető a kínálat rendkívüli gazdagsága és az árak különbözősége. Ha a legjobb ár-érték arányt szeretnénk elérni vásárláskor, akkor jól kell ismernünk az egyes hajszárítók tudását, mert csak így tudjuk az árakat megfelelően összehasonlítani. Lássuk, melyek azok a tulajdonságok, amiket érdemes ellenőriznünk vásárlás előtt.

 

 

 

 

 

 

Teljesítmény

 

A professzionális hajszárítók teljesítménye általában 1200 W és 2000 W közötti. Az 1400 W-1600 W-os gépek teljesítménye átlagosnak minősül, 1800 W fölött pedig kifejezetten magas teljesítményű a hajszárító. Sok esetben az 1200 W-os változat úgynevezett mini, összecsukható hajszárító, amely praktikus utazáskor.

 

 

Kép

 

 Hőmérséklet, „hideg gomb” és sebesség

 

Professzionális hajszárítók esetében a többféle hőmérséklet beállításának lehetősége alapkövetelmény,  mert csak így lehet a tincseket megfelelően formázni. A 4-5 különböző hőmérsékleti érték beállításának lehetősége jól használható hajszárítóra vall.

 

Fontos a levegő kiáramlásának sebessége is, mivel minél magasabb a sebesség, annál stabilabb lesz a formázandó hajtincs. A korszerű hajszárítók legtöbbször két különböző sebességen dolgoznak, és mindkét sebességen változtathatjuk a kiáramló levegő hőmérsékletét is. 

 

 

Kép

 

 

  A gyártók mér rég rájöttek, hogy a forró levegővel formázott hajtincset legjobb hirtelen hideg levegővel rögzíteni. Erre szolgál a „hideg gomb”, amely fontos tartozéka egy jó minőségű hajszárítónak.

 

Vezeték

 

A vezeték hossza jó ha legalább 2 m.  Praktikus, ha a vezeték forog, így nem kell folyton „kicsavarni”, de ez még nem sok modellen található meg. 

Külön plussz, ha  a vezeték mellett akasztó is van.

 

 

Kép

 

Wellness

 

A forró levegővel való hajszárítás igénybe veszi a hajszálakat, ugyanakkor léteznek ionos hajszárítók, amelyek abszolút kímélő hatásúak. Ezek a wellness modellek negatív ion generátorral készülnek. A kibocsátott negatív ionok csökkentik a haj elektrosztatikusságát, továbbá élettel telivé, lendületessé varázsolják a frizurát. Mivel a negatív ionok elősegítik a vízmolekulák felbomlását, gyorsabban meg tudjuk szárítani a hajat.

A wellness típusú gépek hőképző rendszere sokszor kerámiával vagy tourmalinnal van bevonva, amely képes fokozni a negatív ionok jótékony hatását.

 

Szűkítő és diffúzor

 

A szűkítővel egy kis területre tudjuk koncentrálni a forró levegőt, a diffúzorral pedig ellenkezőleg, hatalmas területen tudjuk azt szétoszlatni.

A legtöbb diffúzor kerek, tárcsaszerű szerkezet 120 mm-180 mm-es átmérővel. Az általános típusok rövid és hosszú hajra egyaránt ideálisak, de léteznek kifejezetten hosszú hajra kifejlesztett modellek. Ezek nagyobb átmérőjűek és az „ujj típusú” változatok esetében az „ujjak” középre koncentrálódnak.

A sima univerzális modellek kerek vagy négyszögletes formájúak, nagy felületű területen sok-sok lyukacskán keresztül eresztik ki a levegőt, így biztosítva a speciális hajszárítást.

 

Kép

 

 

 

Motor

 

Természetesen némi felárral, de kaphatóak olyan hajszárítók, amelyeknél a motor élettartama az átlagosnál hosszabbra van tervezve. Megéri erre beruházni, hiszen ha minden nap formázzuk a hajunkat akkor  akár évente hajszárítót kell cserélnünk. Ugyanakkor, ha a szűrőt rendszeresen tisztítjuk, megnövelhetjük gépünk élettartamát.

A szűrő tisztításához nem kell más, csak a hajszárító fejénél lecsavarni a védő burkot és kiemelni a szűrőt. Bárki könnyedén elvégezheti ezt a műveletet, nem szükséges hozzá szakember.